top of page

                                               MANAGEMENTMAIL   Januari 2023

Jongleer-jaar.....

mm januari 2023.jpg

Het nieuwe jaar is begonnen! Normaal gesproken betekent het nieuwe jaar een frisse blik en een frisse start. Maar de werkelijkheid is helaas rauwer: veel mensen zijn hardhollend,  piepend en krakend het nieuwe jaar begonnen. Oorzaak? Te hoge werkdruk met te weinig collega’s. Dan is het wachten, totdat de spreekwoordelijke bordjes niet meer allemaal in de lucht gehouden kunnen worden ….

Organisaties komen er steeds meer achter, dat mensen hun daadwerkelijke core business vormen. Geen formatie of handjes, maar collega’s en karakters, die graag serieus genomen willen worden, aandacht nodig hebben en behoefte hebben om onderdeel uit te maken van hun eigen clubje. Het teamgevoel is nu eenmaal onbetaalbaar, daar gaat geen loonsverhoging structureel van winnen. Die donders goed weten dat het nu eenmaal druk is en dat de organisatie niet alles in één keer kan oplossen. Maar die ook haarfijn aanvoelen, wanneer managers oprecht aandacht en interesse tonen en zich om hen bekommeren, of dat het slechts oppervlakkige schijn betreft. Of dat ze simpelweg over het hoofd worden gezien. Dat voelt niet goed, en als dat zo wordt ervaren binnen de organisatie, is de houdbaarheid van medewerkers uiterst beperkt. Het gras is dan ergens anders al snel groener …

Dat betekent dat niet alleen medewerkers in deze drukke tijden alle bordjes in de lucht moeten proberen te houden, maar dat met name de managers aan zet zijn. Zij moeten op vier  fronten het nieuwe jaar naar zich toe trekken: nieuw talent aanboren, het werk eenvoudiger organiseren, binden en boeien, èn oprechte en intrinsieke interesse en aandacht tonen voor hun medewerkers. Zo wordt 2023 het jaar van het Jongleren voor gevorderden …..

 

Mail naar klein@faziliconsulting.nl voor onze gratis maandelijkse ManagementMail

bottom of page