MANAGEMENTMAIL    MEI 2021

MM mei 2021.jpg

Change voor gewoontedieren...

De coronacrisis heeft tot nu toe veel gevolgen voor organisaties en medewerkers gehad.  Reorganisaties, afslankingen en koersverscherpingen worden in hoog tempo doorgevoerd. Tegelijkertijd worden aan medewerkers hogere eisen gesteld. Niet alleen wat betreft thuis werken en een nieuwe privé-werkbalans zoeken, maar ook op het gebied van professionele regie, adviesvaardigheden en ondernemerschap.

Dat maakt het werk en de toekomst van het werk voor veel mensen drukvol en onzeker. Het werken op digitale afstand maakt zaken er niet gemakkelijker op.  

Veel medewerkers hebben last van deze druk. Sommige haken fysiek af, anderen mentaal, sommigen maken zaken bespreekbaar en anderen juist niet.  Zowel veel ballen in de lucht houden als het overzicht bewaren, de balans werk-privé herontdekken, en zowel ondernemerschap als effectieve aansluiting realiseren, is voor veel medewerkers teveel van het goede. Wij blijven immers, ondanks al onze ambities, sociale gewoontedieren.

Voor ons als sociale gewoontedieren is er maar één oplossing die effectief werkt: zoek elkaars nabijheid weer op! Samen kleumend op een terras, werkt duizend keer beter dan ‘Zoomen’ op afstand. Een wandeling op het strand of in het bos werkt verfrissender dan een digitaal onderonsje. Er zijn vele creatieve manieren om de 1,5 meter richtlijn in te vullen! Zet alle zintuigen aan het werk en kruip uit je digitale schulp. 

 

De coronacrisis heeft ons de functionele richting in gedirigeerd, maar nu is het tijd voor een zintuiglijke inhaalslag. Let old social habits never die….

Mail naar klein@faziliconsulting.nl voor onze gratis maandelijkse ManagementMail